Për përvojën më të mirë të mundshme të Web faqes.
Kjo Web faqe përdor Cookies për përvojën më të mirë të mundshme të përdoruesit. Duke vazhduar të përdorni Web faqen tonë, ju pranoni përdorimin e Cookies tonë (Cookies thelbësore). Cookies që i nënshtrohen aprovimit të detyrueshëm (cookies analitike, cookie funksionale, cookie për përmbajtje të personalizuar) vendosen vetëm pas aktivizimit të tyre. Nëse jeni dakord për përdorimin e Cookies, të dhënat e identifikimit do të përpunohen nga partnerët tanë (ofruesit e Cookies dhe ofruesit e shërbimeve të IT-së). Përgjegjës për këtë Web faqe të internetitë dhe cookies është Porsche Austri GmbH dhe Co. OG. Informacione të mëtejshme mbi Cookies të përdorura dhe deaktivizimin e tyre mund të gjenden në
Aktivizo të gjitha Cookies

ŠKODA FABIA Безбедност

Пет ѕвезди за FABIA

FABIA на Euro NCAP креш тестот убеди пред сè со своите иновативни системи за помош. Тие, покрај шесте воздушни перничиња и другите безбедносни детали, се грижат секогаш да можете да останете безгрижни додека патувате.

ŠKODA FABIA Безбедност

Преден асистент со радар

Со помош на радарската функција во предниот браник, системот за помош на предните радари активира звучен и визуелен аларм (преку Maxi-DOT дисплејот) и на тој начин предупредува од претстоен судир. Доколку возачот не реагира на сигналот, системот иницира процес на сопирање, за да ги ублажи последиците.

ŠKODA FABIA Безбедност

До шест воздушни перничиња

Воздушните перничиња заедно со сигурносните појаси начелно служат за да спречат телата на сопатниците да дојдат во контакт со тврдите делови од возилото или барем да ги намалат последиците од таквиот контакт.

Diese Seite ist ein zusätzlicher Teil der öffnenden Seite. Klicken Sie auf den Button, um zu dieser zu gelangen.

Kthehu në faqen kryesore