Škoda Fabia Поврзување

Škoda Connect

Škoda Connect нуди онлајн услуги за навигација и информации, вклучително и онлајн информации за сообраќајот, како и опција за далечинско контролирање на избраните функции на возилото преку апликацијата MyŠkoda за паметни телефони.

Škoda Fabia Поврзување

PhoneBox и SmartLink

PhoneBox е повеќе од практичен простор за складирање. Овде можете да го полните мобилниот телефон безжично и да го засилите сигналот на мрежата. Дури и со слаб сигнал, PhoneBox може да остварува и прима мобилни повици.

Благодарение на SmartLink (MirrorLink™, Apple CarPlay и Android Auto), можете безбедно да го користите вашиот паметен телефон преку инфозабавниот систем. Ова исто така важи и за избраните апликации на вашиот паметен телефон кои се сертифицирани за употреба во возила и се компатибилни со MirrorLink™, Apple CarPlay и Android Auto.

Škoda Fabia Поврзување

До 5 USB Type-C порти

Fabia има две модерни USB Type-C порти со позадинско осветлување кои доаѓаат во сериската опрема. Така можете лесно да ги префрлувате вашите податоци и да ги полните вашите мобилни уреди. Дополнителни три USB-C порти може да се додадат како опција - една во конзолата на централниот ретровизор и две во задниот ред за полнење на уредите на патниците кои се возат позади.

Škoda Fabia Поврзување

Гласовна контрола

Благодарение на гласовниот асистент «Laura», вашиот автомобил ќе го слуша секој збор. Едноставните команди се нешто од минатото. Сега можете да го контролирате вашиот автомобил со «Laura».

«Laura» ќе ви помогне да ракувате со навигацијата, медиа плеерот, инфозабавниот систем, контролата на климата или текстуалните пораки за да можете подобро да се концентрирате на возењето.

Diese Seite ist ein zusätzlicher Teil der öffnenden Seite. Klicken Sie auf den Button, um zu dieser zu gelangen.

Kthehu në faqen kryesore