Detajet

Škoda Fabia

Dimensionet

Karakterisrikat e siguris

Škoda Fabia ka të bëjë me sigurinë pa kompromis. Përveç sistemeve të sigurisë të përshkruara tashmë, veçoritë e mëposhtme janë në dispozicion si standard ose si opsion:

› Pikat e ankorimit Isofix dhe Top Tether për të fiksuar një ndenjëse për fëmijë në uleset e jashtme të rreshtit të dytë dhe alternativisht në ulesen e pasagjerit.
› Ndryshe nga kontrolli i vozitjes, i cili ruan një shpejtësi të caktuar, kufizuesi i shpejtësisë i lejon shoferit të udhëtojë me çdo shpejtësi deri në, por jo më shumë se, vlera e paracaktuar.
ABS parandalon bllokimin e rrotave gjatë frenimit emergjent ose kur frenoni në sipërfaqe të rrëshqitshme. › Duke rritur presionin e frenimit, asistenca e frenimit HBA ndihmon drejtuesit në situatat në të cilat frenimi emergjent është i nevojshëm. Kjo mund të çojë në një reduktim të ndjeshëm të distancës së kërkuar të frenimit.
EBD optimizon automatikisht presionin e frenimit dhe ekuilibrin e përgjithshëm të frenimit dhe parandalon mbifrenimin e rrotave të pasme.
MSR kundërshton veprimin e bllokimit të rrotave lëvizëse, i cili mund të ndodhë kur drejtuesi ngadalëson në një sipërfaqe të lëmuar. › ASR siguron nisje dhe nxitim të qetë pa rrotullimin e rrotave në sipërfaqe të rrëshqitshme.
EDL ndihmon kur përshpejtoni ose vozitni përpjetë me tërheqje të ulët nën njërën nga rrotat e drejtuara.
TSA funksionon kur automjeti është i pajisur me një pajisje tërheqëse origjinale me njësinë e vet të kontrollit. Sistemi funksionon në parimin e frenimit të një ose më shumë rrotave dhe njëkohësisht duke reduktuar çift rrotulluesin e motorit sipas nevojës.Sistemi TSA ndërhyn dhe ndihmon në stabilizimin e makinës dhe rimorkios.
XDS+ ndihmon shoferin gjatë kthesave të mprehta dhe siguron që automjeti të sillet në mënyrë neutrale gjatë kthesave dinamike. Elektronika e kontrollit në thelb simulon praninë e një diferenciali vetëbllokues për të përmirësuar tërheqjen dhe dinamikën e drejtimit gjatë kthesave. Si rezultat, automjeti do të marrë kthesat në mënyrë shumë më të sigurt dhe më të natyrshme se më parë.
› Monitorimi i presionit të gomave TPM+ e mban shoferin të informuar për presionin e gomave gjatë gjithë kohës.
› Dritat e frenave ndezëse zvogëlojnë rrezikun e goditjes nga ana e pasme, veçanërisht kur i afroheni bllokimeve të trafikut në autostrada ose kur frenoni papritur përpara një pengese të papritur.

Diese Seite ist ein zusätzlicher Teil der öffnenden Seite. Klicken Sie auf den Button, um zu dieser zu gelangen.

Kthehu në faqen kryesore