Asistuesit e sigurisë në Škoda Kamiq

Lane Change me Page Assistant

Falë dy sensorëve të radarëve në pjesën e pasme, Lane Change dhe Side Assist ju mund të dalloni automjetet që afrohen nga pas ose në vendin e verbër të automjetit. Shoferi informohet nga një sinjal LED në pjesën e brendshme të pasqyrave të jashtme. Detektori i Lane Assist me Side Assist mund të zbulojë automjete deri në 70 metra larg, duke paralajmëruar efektivisht shoferin për situata të rrezikshme në autostradë.

Asistuesit e sigurisë në Škoda Kamiq

Asistusi i mbajtjes në vija

Asistusi i mbajtjes në vija detekton largimin pa mbikëqyrje të korsisë me një mesazh vizual dhe fillon kontrollin korrigjues. Aktivizohet në shpejtësi më të lartë se 65 km / h, me kusht që shenjat e korsisë të jenë të pranishme në sipërfaqen e rrugës dhe sinjali i kthesës të mos jetë i ndezur.

Asistuesit e sigurisë në Škoda Kamiq

Ndihmësi i radarit të përparmë, përfshirë njohjen e këmbësorëve

Radari në pjesën e përparme është një sistem sigurie që paralajmëron për një përplasje të afërt dhe në rast të një përplasjeje të pashmangshme, vepron frenat për të zbutur pasojat. Zbulimi i këmbësorëve skanon rrugën përpara. Nëse njerëzit zbulohen, sistemi është në gjendje të ngadalësojë automatikisht ose madje ta sjellë automjetin në një ndalesë të plotë. Siguria për këmbësorët rritet kështu në mënyrë drastike.

Asistuesit e sigurisë në Škoda Kamiq

Mbrojtja e pasagjerëve

Ky sistem kordinon funksionet e disa sistemeve të sigurisë në bord për të lehtësuar pasojat e një aksidenti ose situata të rrezikshme. Në situata të paqëndrueshme të drejtimit, rripat e sigurimit shtrëngohen në ulëset e përparme. Përveç kësaj, sistemi pothuajse mbyll dritaret anësore. Kjo parandalon që objektet e huaja të hyjnë në brendësi të automjetit.

Asistuesit e sigurisë në Škoda Kamiq

Frenimi Multicollision

Frenimi bëhet aktiv kur sensorët (sensorë të airbag) zbulojnë një ndikim. Ngadalësimi i automjetit fillohet automatikisht nga ESC. Dëmet e mëtutjeshme të shkaktuara nga drejtimi i automjetit do të parandalohen.

Diese Seite ist ein zusätzlicher Teil der öffnenden Seite. Klicken Sie auf den Button, um zu dieser zu gelangen.

Kthehu në faqen kryesore