Siguria në Škoda Octavia

SISTEMET E NDIHMËS GJATË NGASJES

Në makinë familjare kemi nevojë për sa më shumë asistues për shoferin për të mbrojtur nga situatat e rrezikshme. Octavia krejt e re tani mund të përballojë situata shtesë: monitoron trafikun e afërm kur ktheheni majtas (në makinat me timon me kahje të majtë) dhe e bën makinën të ndalet nëse ekziston rreziku. Pasi të keni parkuar makinën, ajo monitoron zonën prapa dhe ju paralajmëron nëse ekziston rreziku të goditni një makinë tjetër ose çiklist kur hapni derën.

Siguria në Škoda Octavia

9 AIRBAG

Vetura mund të pajiset deri me 9 Airbag, duke ofruar një ndërveprim të rregulluar mirë me rripa automatik tre-pikësh dhe mbështetësën e kokës të siguruar, mbron shoferin dhe pasagjerët nga dëmtimi. Për më tepër, sistemi eCall, mund të komunikojnë informacione të tilla si vendndodhja dhe statusi i makinës, në rast të ndonjë aksidenti automatikisht kontakton shërbimet e urgjencës

Siguria në Škoda Octavia

Octavia ME 5-YJE

Euro NCAP e ka vlerësuar Škoda Octavia-n me vlerësimin më të lartë të mundshëm me pesë yje, duke vërtetuar kështu që makina ofron mbrojtje maksimale për të gjithë ata që janë në bord.

Në kategorinë e Mbrojtjes së Pasagjerëve Fëmijë, Octavia mori një rezultat prej 88 përqind të të gjitha pikave të mundshme. Kjo renditë Octavia-n kulm të listës nga të gjitha veturat tjera të testuara. Në kategorinë e Mbrojtjes së Pasagjerëve të Ritur, Octavia mori rezultat 92%.

Diese Seite ist ein zusätzlicher Teil der öffnenden Seite. Klicken Sie auf den Button, um zu dieser zu gelangen.

Kthehu në faqen kryesore